cultuureducatie

Op het CGU doen we veel aan kunst en cultuur. Zo maken we leerlingen vertrouwd met (professionele) kunstuitingen. Door ze te confronteren met andere en vroegere culturen worden leerlingen zich bewust van hun eigen cultuur. En van hun eigen smaak. Waarom vind je bepaalde kunstvormen wel of juist niet mooi?

Verschillende vakken organiseren culturele activiteiten: je gaat bijvoorbeeld een film kijken bij het vak Engels, of naar een museum met Godsdienst. Of je bezoekt een voorstelling met de vakken Antieke Cultuur en Nederlands. Deze activiteiten vallen gedeeltelijk onder schooltijd. Soms dus ook buiten schooltijd. Hiervoor werken wij samen met de Stadsschouwburg Utrecht, Filmtheater ’t Hoogt, Pathé Rembrandt, Museum Catharijneconvent, Centraal Museum, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Rijksmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam en diverse grote en middelgrote podiumgezelschappen. Deze activiteiten worden grotendeels betaald uit het Cultuurkaartbudget.

OVERIG AANBOD

De cultuurcoördinator stelt elk jaar een mooi divers programma samen. In het aanbod zitten bijvoorbeeld toonaangevende gezelschappen en kunstenaars maar ook vernieuwende (buitenlandse) acts. In de Elektronische Leeromgeving staat alle praktische en inhoudelijke informatie voor de leerlingen. Deelname is vrijwillig: je kunt je inschrijven voor een activiteit die jou leuk lijkt. Sommige activiteiten zijn geschikt voor alle jaarlagen, andere activiteiten voor een combinatie van jaarlagen. Het merendeel van de activiteiten wordt aangeboden in klas 4 t/m 6. Kijk voor het actuele aanbod hier (koppeling naar agenda).

CGU TONEEL

Het CGU kent een lange toneeltraditie. Elk jaar maken we samen met de leerlingen twee toneelproducties uit het klassieke en moderne repertoire. Voor iedereen die zich aanmeldt, is er in principe plaats.

 
CGU SYMPHONIA, MUSICA, CARMINA & CHOREA

Het CGU heeft eigen muziek, zang en dans!

·         CGU SYMPHONIA is ons klassieke orkest

·         CGU MUSICA is onze schoolband

·         CGU CARMINA is ons schoolkoor

·         CGU CHOREA biedt workshops aan in verschillende dansstijlen.

Op donderdagmiddag zijn de repetities onder leiding van professionals.

 

CJP-PAS

Alle leerlingen op het CGU ontvangen elk jaar een CJP-pas. Deze pas geeft korting bij diverse podia, filmhuizen, bioscopen, musea en andere kunstinstellingen. Daarnaast kun je met deze pas ook bij enkele grote winkelketens korting krijgen. Op de CJP-pas zelf staat nooit geld, de school besteedt dit per activiteit.