brugklasverhalen

De sfeer is hier heel fijn. Voor mijn gevoel wordt er niet gepest en als iemand het lastig heeft dan praten we er over. Het is een taak van iedereen om de sfeer zo goed te houden. (Jiayi)

Aan het begin van het jaar gingen we op brugklaskamp. Dat waren de leukste drie dagen van mijn leven. Verder wordt er op het CGU veel geleerd en vooral moeilijke dingen krijgen we. Als dat niet lukt dan word je geholpen. (Fleur)

Ik heb deze school gekozen voor de sfeer en niet meteen voor het gymnasium. Bijna iedereen op deze school heeft wel eens gevoeld hoe het is om buitengesloten te worden. We proberen dat met elkaar te voorkomen. Iedereen hoort er bij! (Valerie)

Deze school is een goede school omdat ze je altijd helpen als je iets lastig vindt. (Jort)

Ik ben blij dat ik op deze school zit. Er is wel veel huiswerk en je moet echt leren. Dat is wennen. De kans is groot dat je minimaal een uur per dag aan je werk zit thuis en in het weekend moet je ook leren. Wel goed om te weten! (Bente R)

We hebben in de eerste klas hulpmentoren die jou en de mentor helpen. Dat is fijn. Wel moest ik wennen dat alles heel snel gaat. We lezen al Franse teksten, we vertalen al Latijn en mogen al speerwerpen. (Puck)

Ik vind het super leuk dat we cultuurdag hebben. Een dag totaal wat anders. En, wat ook heel fijn was dat we op brugklaskamp met twee andere klassen zijn gegaan. Je leert meteen de helft van de brugklasleerlingen goed kennen. Ik koos ook voor het CGU omdat het slagingspercentage erg hoog is. Toch ook belangrijk! (Tristan)

De mentor is er altijd voor je en anders ga je naar Nathalie. Ook de hulpmentoren willen je altijd helpen. Docenten zijn aardig en mag je met de voornaam noemen en andere leerlingen uit hogere jaren doen nooit vervelend. Ik ben blij dat ik hier in de brugklas zit. (Flores)

Ik voel me eindelijk ergens thuis. (Boaz)

Het is hard werken vooral de grammatica en de woordjes. Hierdoor heb je echt veel minder vrije tijd. (Maharani)

Het rooster verandert vaak of beter, de dag. In begin was dat wennen maar nu vind ik dat ook wel heel fijn. Van lokaal naar lokaal lopen en elke keer een ander vak. Lekker veel afwisseling. (Anna)

INW (inleiding natuur wetenschappen) is ook een interessant vak en dat krijg je in klas 1. Je doet daar allemaal proefjes. Ik had wel veel meer “nerds” verwacht maar dat valt heel erg mee! (Dante)

Je kan jezelf zijn hier op school. Dat zie je in pauzes. Ik vind dat fijn! (Minh-Hue)

Als je slechte cijfers haalt dan kan je bij sommige vakken naar een hulp-uur en dat is fijn. (Stéphanie)

Je moet echt veel woordjes leren en grammatica. Wel leuk maar ook echt best veel. (Felix).

Het huiswerk is veel maar dat is op andere scholen ook zo. Daar moet je gewoon aan wennen na de basisschool. (Jacob)

Ik vind het leuk dat de cultuurdag bestaat en de schoolfeesten zijn geweldig!! De meeste docenten zijn leuk en je bent zeker welkom! (Marten)

Ik heb deze school gekozen omdat er geen toetsweken zijn in de onderbouw. (Baikal)

Ik vind dat er een gezellige sfeer hangt en dat men goed rekening houdt met andere dingen die je wilt doen of goed kan. Ik speel zelf veel cello en dat kan gewoon. Ik vind het fijn om tussen lessen door even rond te lopen en ik merk ook dat Latijn erg helpt bij het leren van andere talen. (Thomas)

Het is jammer dat er een loting is op school en dat niet iedereen kan komen. Dat vind ik echt heel vervelend. (Philip)

Je mag docenten en de conrector en zelfs de rector bij de voornaam noemen. Dat geeft meteen een goed gevoel. (Bo)