Docent Beeldende Kunsten                        

Het Christelijk Gymnasium Utrecht is een school waar leerlingen en personeelsleden samen werken aan een goed schoolklimaat. De school kenmerkt zich door een goede sfeer en uitstekende resultaten. Het CGU voert een personeelsbeleid waarin (culturele) diversiteit een speerpunt is. Wij zijn een inclusieve organisatie die streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Utrechtse samenleving. Ons onderwijs en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen.

Wij zoeken per 1 augustus 2022 een

docent Beeldende Kunsten  ± 0,25 FTE; 6 lessen

Het betreft een vervangingsvacature met, vanwege natuurlijk verloop, uitzicht op een vaste aanstelling.

Het CGU
Het CGU is een school waar leerlingen en docenten samen werken aan onderwijs op hoog niveau. We verlangen van docenten dat ze inhoudelijk goed en didactisch sterk hun beroep uitoefenen. Niet alle leerlingen leren op dezelfde manier en hebben hetzelfde niveau, dat vraagt het vermogen om te differentiëren. Daarnaast verwachten wij van collega’s bij voorkeur een eerstegraads lesbevoegdheid en bereidheid om intensief en enthousiast samen te werken aan uitdagend en vernieuwend gymnasiaal onderwijs. 
Collega’s hebben het leerdoel helder voor ogen en helpen leerlingen op motiverende wijze dit doel te bereiken. Kennisoverdracht staat bij jou hoog in het vaandel, maar het aanleren van (vak)vaardigheden vind je minstens zo belangrijk.

Gezien de aard van de werkzaamheden is affiniteit met multi- en interdisciplinair kunstonderwijs een pré. Naast een goede en bevlogen kunstvakdocent ben je tevens een sterke organisator en heb je enige ervaring met kunstonderwijs aan leerlingen in de brugklasleeftijd. De lessen zijn onderdeel van de Cultuurdag; 1 dag per week staat in het teken van kunst- en cultuuronderwijs. Leerlingen leren vakspecifieke onderdelen beeldend, theater en het creatieve karakter van taal. Soms in ‘klassieke’ vaklessen maar veelal in thematische projecten. Excursies en presentaties zijn een wezenlijk onderdeel van het curriculum.
Ben jij onze nieuwe inspirerende en creatieve collega, die onze leerlingen uitdaagt op ook andere talenten dan hun cognitieve talent? Dan zien we je reactie graag tegemoet!

Interesse
Belangstellenden verzoeken we te reageren vóór 22 juni 2022 per mail via sollicitatie@cgu.nl, t.a.v. de rector mw. I. Schaveling. Nadere informatie met betrekking tot de vacature is te verkrijgen bij de heer R. Punt via telefoonnummer 030-2843000.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.