Lacadeia

LACADEIA is een leerlinginitiatief van leerlingen van het CGU om buitenschoolse activiteiten te organiseren. LACADEIA bestaat uit verschillende verenigingen. De activiteiten kunnen eenmalige evenementen zijn, maar sommige verenigingen hebben ook elke week een activiteit op een vast moment in de week. Daarnaast zijn er elk schooljaar twee workshopweken waarin alle verenigingen workshops organiseren. 

Leerlingenverenigingen

Het CGU kenmerkt zich door een rijk en bruisend schoolleven. We vinden dat dit onderdeel is van onze missie. Die activiteiten worden voor het grootste deel mede georganiseerd door de leerlingen zelf. Daartoe bestaan er leerlingverenigingen voor alle leerlingen op het CGU. De verzamelnaam van alle verenigingen is LACADEIA. Alle verenigingen hebben een docent als begeleider, maar de gedachte is dat alle leerlingen leren zelf verantwoordelijkheid te dragen voor een organisatie.

Ludicrum

Is de licht- en geluidvereniging van het CGU. Wij zorgen bij alle evenementen op school zoals het onderbouwfeest, literair café, het Sinterklaasfeest voor de techniek. Niemand heeft ervaring als ze bij de vereniging komen, en je leert alles vanzelf. Van truss opbouwen tot een movinghead programmeren. Als je interesse hebt of nog vragen wilt stellen, kijk dan op onze instagram @ludicrumcgu.

Ars et Amicitia

Is de vereniging op het CGU die zich vooral bezighoudt met kunst. Onder kunst verstaan wij o.a. muziek en literatuur. Wij organiseren superleuke muziekevenementen, waarbij vooral de leerlingen in de schijnwerpers komen te staan. Zo organiseren wij elk jaar de Klassieke Muziekavond in de Geertekerk. Of de Talentenjacht, waar leerlingen al hun verschillende talenten laten zien.

Colludo

Is de spellenvereniging op het CGU. Wij organiseren spellenmiddagen voor jou en je vrienden met hapjes en leuke spellen! Het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten, of als je dat liever hebt, gewoon met je eigen vrienden een leuk spel te spelen. Verder organiseren we elk jaar een aantal evenementen bijvoorbeeld een weerwolvenavond voor Halloween. Je bent altijd welkom op onze evenementen!

Cinetik

Is de filmvereniging van het CGU. Cinetik organiseert onder andere: De Nacht van Cinetik, bezoeken aan het Internationaal FilmFestival Rotterdam, en eigenlijk alles wat met film te maken heeft. Als je van films houdt, is dit de vereniging voor jou!

Alke

Is de sportvereniging van het CGU. Elk jaar organiseren wij de leukste schoolhockey- en schoolvoetbaltoernooien van de eerste tot en met de zesde klas. Buiten die toernooien organiseren wij ook nog andere leuke activiteiten op school. Wij komen daarnaast gemiddeld één keer per maand samen om te overleggen over dingen als een themaweek, sporttoernooien of een actieweek.

Decibel

Is de DJ-vereniging. Wij van Decibel verzorgen de muziek op schoolfeesten. Met de vereniging hebben we eens in de zoveel tijd een vergadering, of komen we na school samen om met elkaar te draaien. Zo staan er altijd bekende gezichten op schoolfeesten zodat je helemaal los kan gaan!

Epos

Is de schoolkrant van het CGU. Op een humoristische wijze proberen wij de leerlingen en docenten op de hoogte te houden van alles wat er speelt binnen de school. Wij schrijven altijd kritisch over alles wat we belachelijk, opvallend en hilarisch vinden op het CGU en op deze manier willen wij de leerlingen en docenten betrokken en scherp houden. Eens in het kwartaal komt er een gloednieuwe 'Epos uit met steeds een nieuw thema.

Io Sodales

Zin in een feestje? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Io Sodales is de feestvereniging van het CGU en wij organiseren vier schoolfeesten per jaar. Daar komen verschillende dingen bij kijken, zoals feestthema's bedenken, posters en flyers maken, een locatie regelen en de kaartverkoop. Zet je feesthoed maar vast op, we zien je op de dansvloer!

Argumentum

Is de debatvereniging van het CGU. We doen elk jaar mee aan tientallen toernooien in binnen- en buitenland, en oefenen elke donderdagmiddag met diverse vormen van debatteren en discussiëren. Ook organiseren we natuurlijk uitjes en is er genoeg ruimte voor gezelligheid. Argumentum is voor leerlingen vanaf de 3e, maar voor leerlingen uit lagere jaren organiseren we workshops en debatmiddagen om alvast een voorproefje te geven.

Minerva

Is de leesvereniging van deze school. We zijn vorig jaar opgericht, met als doel lezen voor iedereen op deze school (weer) leuk te maken. We zijn medeverantwoordelijk voor de nieuwe bibliotheek en we organiseren deelname aan de Inktaap, Jonge Jury en andere literaire evenementen. Ook organiseren we workshops, bijvoorbeeld oude boeken restaureren, of een eigen boekenlegger ontwerpen.

Mercurius

Is de businessclub van het CGU. Voor alle geïnteresseerden organiseren wij gastlessen en excursies naar bedrijven. Bij de gastlessen komen er sprekers langs die iets vertellen over hun beroep of hun bedrijf. Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld een gastspreker die iets vertelde over marketing en reclame maken. Ook hebben we een excursie naar de Volksbank georganiseerd en heeft één van de makers van Tikkie een gastles gegeven.